Ягланд написав Гройсману листа щодо нападів на ромів

Ягланд написав Гройсману листа щодо нападів на ромів

Укрінформ
Рада Європи висловила занепокоєння нападом на табір ромів у Львові та закликає владу та правоохоронні органи мобілізуватися в реагуванні на цю ситуацію. 

Про це йдеться в листі генерального секретаря Ради Європи Турбйорна Ягланда, адресованого прем'єр-міністру України Володимиру Гройсману.

«Пишу висловити своє занепокоєння низкою атак проти громадян ромського походження в кількох місцях в Україні, починаючи з інциденту в таборі на Лисій Горі в Києві у квітні 2018 року», - зазначив Ягланд у листі, вказуючи також на останні події у Львові.

«Я звернув увагу на реакцію української влади, що засуджує ці події. Це дуже важливо, щоб усі відповідні особи на найвищому політичному рівні, так само як місцева влада та сили поліції, мобілізувалися, реагуючи на цю ситуацію, яка, здається, поширюється по всій Україні», - вказав генсек.

Він також наголосив на дотриманні положень Європейської конвенції з прав людини та вказав на свої очікування щодо проведення ефективного розлідування інциденту: «Рада Європи готова продовжувати співпрацю з представниками влади для імплементації Стратегії інтеграції ромської національної меншини в українське суспільство".

Читайте також: Напад на табір ромів: 20-річному організатору повідомили про підозру

Як відомо, поліція затримала 14 осіб, яких підозрюють у нападі на ромське поселення у Львові.

Як повідомляв Укрінформ, у ніч проти 24 червня під Львовом група підлітків під керівництвом 20-річного організатора напала на ромський табір. Внаслідок таких дій 24-річний ром отримав численні ножові поранення, згодом він помер. Ще троє осіб, серед яких 10-річний хлопчик, 19-річний юнак та 30-річна жінка, отримали тілесні ушкодження. Двом неповнолітнім нападникам суд уже обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права застави. 26 червня відбудеться судове засідання, під час якого буде обрано міру запобіжного заходу для інших підозрюваних у скоєнні цього злочину. 20-річному організатору нападу повідомлено про підозру .

Це не перший напад на ромський табір упродовж останніх місяців. Подібні випадки траплялися, зокрема, у Львівській та Тернопільській областях, а також у Києві

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-