В Нацслужбі здоров’я обіцяють зміни у програмі “Доступні ліки”

В Нацслужбі здоров’я обіцяють зміни у програмі “Доступні ліки”

Укрінформ
Субвенцію з державного бюджету у регіони за програмою “Доступні ліки” незабаром замінять на прямі договори та фінансування безпосередньо аптек.

Про це заявив голова Національної служби здоров’я (НСЗ) Олег Петренко під час розширеної наради щодо забезпечення громадян ліками і медичними виробами, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Нас чекає достатньо суттєва зміна в концепції програми “Доступні ліки”, коли це буде не субвенція на регіон, а коли будь-яка людина незалежно від місця свого проживання, якщо вона отримала рецепт, виписаний лікарем, зможе отоварити його у будь-якій аптеці, яка укладе договір із НСЗ, а НСЗ оплатить ці ліки в будь-якій аптеці”, - сказав він.

Читайте також: Гройсман - про необхідність інформування: Ліки є, а люди цього не відчувають

За словами Петренка, такі зміни плануються з 2020 року, проте можуть настати “трохи раніше”.

Разом з тим Петренко підкреслив, що наразі 90% ліків пацієнти змушені купувати за власні кошти, але запевнив, що з часом відсоток медпрепаратів, фінансованих за рахунок держави, збільшуватиметься.

Читайте також: Супрун: Хочу, щоб це почув кожен громадянин — ЛІКИ Є!

Як повідомлялося, у квітні 2017 року розпочала робота урядова програма “Доступні ліки” - механізм повної або часткової оплати лікарських засобів, що включені до деталізованого опису з бюджету.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-