Глава МВС розповів про головний ефект у боротьбі з контрабандою

Глава МВС розповів про головний ефект у боротьбі з контрабандою

Укрінформ
Головний критерій оцінки заходів по боротьбі з контрабандою в Україні можна буде побачити через деякий час по тому, скільки грошей додасться до держбюджету.

Про це у ефірі телеканалу ICTV у програмі «Свобода слова» заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«В чому я бачу проблеми і ризики – ці хлопці, професійні контрабандисти, які роками в країні у нас працювали, це дуже ресурсні хлопці, і їм дуже цікаво «розігнати хвилю»... Але результат дуже легко проконтролювати. Давайте подивимося, що буде через місяць, через два, три, скільки грошей додасться. Це головний критерій», - сказав Аваков.

Читайте також: Прем’єр-міністр: Боротьба з контрабандою не є разовою акцією

За його словами, тепер буде використовуватися кілька методів контролю, серед яких буде і аналітичний, «через бази даних, через які ми зможемо прибрати певну кількість схем, про які ми говоримо».

«В деяких моментах треба буде і силовий», - уточнив міністр.

Очільник МВС зазначив, що результати можна буде побачити вже через кілька місяців.

«Ми звісно розуміємо, що на будь-якому перехідному періоді будуть перегини. І ми ясно розуміємо, що не 100 відсотків правоохоронців - порядні, розумні люди. Є і негативні компоненти. Я думаю, що ми будемо дуже інтенсивно працювати декілька тижнів. Ризики ми добре розуміємо», - підкреслив Аваков.

Читайте також: В Україні можуть ввести кримінальну відповідальність для контрабандистів

Як повідомлялося, Кабінет міністрів 20 червня ухвалив презентований прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом план боротьби з контрабандою та тіньовими схемами на митниці.

Уряд також має намір направити до Верховної Ради зміни до законодавства, які передбачають кримінальну відповідальність за здійснення контрабанди.

Аваков також заявив, що правоохоронці у рамках боротьби з контрабандою на митниці розраховують на підтримку українських бізнесменів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-