Українська поліція готова до миротворчих операцій під егідою ООН — Князєв

Українська поліція готова до миротворчих операцій під егідою ООН — Князєв

Фото
Укрінформ
Українські правоохоронці готові взяти активну участь у миротворчих операціях під егідою ООН, а за потреби - забезпечити навчання миротворців з урахуванням досвіду, здобутого за час конфлікту на сході України.

Про це голова Національної поліції України Сергій Князєв заявив під час зустрічі з начальником управління поліції ООН Департаменту миротворчих операцій Секретаріату ООН Луїсом Карільйо, інформує прес-служба МВС.

«Ми готові збільшити кількість наших працівників, наскільки це потрібно для потреб ООН. У разі, якщо будуть потрібні спеціалісти, ми готові створити спецпідрозділ. Ми готові виконати будь-яку заявку щодо направлення фахівців, а також забезпечити їх навчання», – наголосив Князєв.

Він додав, що українські поліцейські за час конфлікту на Донбасі здобули великий практичний досвід. Водночас, за його словами, українська сторона розуміє необхідність розв’язання ситуації на сході України без важких втрат серед мирного населення. Тож ситуацію слід вирішувати винятково в рамках миротворчої операції.

«Ще раз хочу наголосити про нашу готовність і дякую, що ви відзначили роль наших співвітчизників», - підкреслив Князєв.

У свою чергу Карільйо висловив вдячність українській стороні за те, що миротворці з України мають високий професійний рівень і беруть активну участь у миротворчих операціях. Він також зазначив, що розраховує і на подальшу допомогу у просуванні ідей миру від імені ООН.

Читайте також: Нацгвардійців нагородили за охорону порядку під час фіналу ЛЧ у Києві

Окремо в рамках саміту глава Нацполіції провів двосторонні робочі зустрічі з Головним комендантом поліції Республіки Польща Ярославом Шимчиком, Головою поліції Південної Кореї Лі Чул-Сунгом, асистентом Комісара поліції Канади Паолою Доннеа та керівниками поліцейських відомств інших країн, а також керівництвом Департаменту поліції Нью-Йорка.

Фото: mvs.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-