Раді пропонують підняти штраф за непристебнуті ремені

Раді пропонують підняти штраф за непристебнуті ремені

Укрінформ
У Раді 18 червня зареєстрували законопроект, який пропонує підвищити штраф за ігнорування ременів безпеки в автомобілях до 50 неоподаткованих мінімумів, тобто до 850 грн.

Авторами законопроекту №8492 "Про внесення змін до статті 121 Кодексу України про адміністративні правопорушення  (щодо зниження смертності та травматизму на дорогах України шляхом збільшення рівня користування ременями безпеки та мотошоломами)" виступили 25 нардепів, зокрема Антон Геращенко, Ірина Геращенко, Вікторія Сюмар і Ганна Гопко, повідомляється на сайті парламенту. 

Автори законопроекту зазначають, що на сьогодні штраф за ігнорування ременя безпеки в Україні становить 51 грн. Водночас лише 15% водіїв користуються ременями безпеки, що є найнижчим показником у Європі, тоді як, наприклад, у Польщі ременями безпеки користуються 83% автомобілістів.

У пояснювальній записці до законопроекту йдеться про те, що завдяки пристебнутим ременях безпеки можна буде врятувати до 50% людей, які потрапили в смертельні автокатастрофи.

Читайте також: Гройсман доручив розібратися із зарплатними боргами шахтарям

"Щороку на дорогах України гинуть не менше 3,5 тис. осіб і травмуються не менше 35 тис. Ремені безпеки могли б врятувати принаймні значну частину тих, хто знаходився в автомобілі під час ДТП", - наголошують розробники документу.

Законопроект ініціював Центр демократії та верховенства права в рамках кампанії "За безпечні дороги" з метою зниження рівня смертності на дорогах України.

Потенційний закон набуде чинності через 90 днів з дня його опублікування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-