ООН не має доступу до затриманих на території ОРДЛО – голова місії

ООН не має доступу до затриманих на території ОРДЛО – голова місії

Укрінформ
Місія ООН в цілому має безперешкодний доступ до офіційних місць тримання під вартою на територіях, які контролюються урядом України, однак в окремих районах на Донбасі і надалі продовжують відмовляти у доступі до затриманих.

Про це заявила під час брифінгу у Києві голова Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні Фіона Фрейзер, презентуючи черговий квартальний звіт Місії за період з 16 лютого до 15 травня 2018 року, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“На контрольованих урядом територіях ми і далі мали дієвий доступ до офіційних місць тримання під вартою і до утримуваних під вартою, за винятком доступу, включно з інформацією щодо деяких затриманих у Харкові, по справах пов’язаних з розслідуванням, яке веде СБУ. На відміну від цього, на територіях, контрольованих збройними групами, нам і далі не давали доступ до затриманих попри наші регулярні прохання”, - сказала Фрейзер.

Читайте також: На Донбасі за три місяці вбили 19 цивільних - ООН

Вона наголосила, що в Місії дуже стурбовані умовами тримання та поводження із затриманими на території ОРДЛО, "оскільки нам відомо із співбесід із колишніми затриманими та іншими особами, що там і далі має місце катування та жорстоке поводження”.

Фрейзер додала, що протягом звітного періоду в ОРДЛО було зареєстровано 93 випадки звинувачень щодо порушень прав людини. “Це були свавільні затримання, утримання без можливості комунікації, спілкування,  катування, жорстоке поводження, сексуальне жорстоке поводження, погрози щодо особистої недоторканості”, - зазначила голова Моніторингової місії ООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-