На Донбасі за три місяці вбили 19 цивільних - ООН

На Донбасі за три місяці вбили 19 цивільних - ООН

Укрінформ
Протягом періоду з 16 лютого по 15 травня Моніторингова місія ООН з прав людини в Україні зафіксувала 81 жертву серед цивільного населення на Донбасі - 19 вбитих, 62 поранених.

Про це заявила під час брифінгу у Києві голова Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні Фіона Фрейзер, презентуючи 22-й квартальний звіт Місії за період з 16 лютого по 15 травня 2018 року, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«З 16 лютого по 15 травня Моніторингова місія ООН з прав людини зафіксувала 81 жертву серед цивільного населення. 19 осіб було вбито, 62 отримали поранення. Найбільша кількість осіб потерпіли навколо Горлівки та Донецька», - сказала вона.

Згідно зі звітом, відносно низька кількість жертв серед цивільного населення фіксувалася у лютому-березні, однак у квітні цей показник збільшився на 142%, а в травні - виріс ще на 32%, порівняно з квітнем. «Попередні цифри за червень вказують на те, що цифри за цей місяць залишаться на такому ж рівні, як у квітні та травні, і це є тривожним сигналом», - заявила Фрейзер.

Читайте також: Грібаускайте вважає, що існує велика небезпека військового вторгнення РФ

Основні причини, які викликали появу жертв серед цивільного населення протягом звітного періоду, це - обстріли з важкої легкої та стрілецької зброї: «це становило 60% зареєстрованих жертв серед цивільного населення».

Водночас у Місії зазначили, що впродовж звітного періоду було вперше зафіксовано 5 випадків, коли у цивільних осіб свідомо цілилися озброєні люди - чотири таких випадків фіксувалися біля Донецької фільтрувальної станції, а загалом 8 осіб постраждали під час таких інцидентів.

Протягом усього періоду конфлікту з 14 квітня 2014 року по 15 травня 2018 року Моніторингова місія ООН з прав людини зареєструвала загибель щонайменше 3 023 мирних жителів і 7-9 тис. цивільних  осіб отримали поранення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-