Російського

Російського "снайпера ДНР" заарештували просто у залі суду

Укрінформ
Красноармійський місцевий суд ухвалив узяти під варту громадянина РФ Ігоря Кімаковського, якого у 2015 році затримали на Донеччині з посвідченням "снайпера ДНР".

Про це повідомила у Facebook речниця генпрокурора Лариса Сарган.

"18.06.18 за клопотанням процесуального керівника Красноармійським місцевим судом обвинуваченому Кімаковському І.В. обрано запобіжний захід у вигляді взяття під варту та заарештовано в залі суду", - написала вона.

За інформацією речниці керівника ГПУ, росіянину інкримінують кілька статей: посягання на територіальну цілісність і недоторканність України; планування, підготовка, розв'язування та ведення агресивної війни; незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами; порушення порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї; вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією.

Як повідомила Сарган, Кімаковський – колишній викладач Санкт-Петербурзького аграрного університету. Українські прикордонники затримали його в Березовому Донецької області у червні 2015 року. "На блокпосту обвинувачений пред'явив їм посвідчення "снайпера ДНР" на ім'я Артема Сергєєва, при собі у нього був пістолет Макарова. Особу Кімаковського прикордонники встановили після проведення обшуку в його автомобілі з російськими номерами", - зазначила вона.

Читайте також: Бойовики атакують під прикриттям артилерії, поранені двоє військових ООС

Сарган уточнила, що найтяжчі з інкримінованих росіянину статей передбачають позбавлення волі на строк до 15 років та можливість конфіскації майна.

15 червня українські ЗМІ повідомляли, що той-таки Красноармійський міськрайонний суд Донецької області звільнив з-під варти громадянина Росії Ігоря Кімаковського.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-