До кінця літа ВККС оцінить ще 1000 суддів

До кінця літа ВККС оцінить ще 1000 суддів

Укрінформ
Вища кваліфікаційна комісія суддів України (ВККСУ) до кінця літа завершить оцінювання ще 1000 суддів.

Про це заявив голова Вищої кваліфікаційної комісії суддів України Сергій Козьяков, виступаючи на заході, присвяченому запуску проекту ЄС «Право-Justice», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«У нас відбувається кваліфікаційне оцінювання всього суддівського корпусу. Це ще приблизно 5300 суддів. Ми почали його в жовтні минулого року, тисяча суддів уже завершили оцінювання, до кінця літа ми завершимо оцінювання ще тисячі або дещо більше суддів», - зазначив Козьяков.

Він також додав, що в наступні шість місяців ВККСУ має працювати над ще одним конкурсом до Верховного суду, де, за його словами, досі не заповнені 83 вакансії.

«Нам потрібно провести конкурси в апеляційні суди. Там склалася надзвичайно серйозна ситуація. Більш ніж 50% вакансій в усіх апеляційних судах», - наголосив голова ВККСУ.

Читайте також: Вища рада правосуддя звільнила сімох суддів у відставку

Як повідомлялося, ВККСУ станом на 7 червня 2018 року завершила оцінювання 868 суддів, стосовно яких призначено оцінювання.

Із них 709 суддів визнано такими, що відповідають займаній посаді та продовжують займати суддівські посади, інші 159 суддів підлягають звільненню або вже звільнені, зокрема: 68 суддів звільнено за власним бажанням під час процедури оцінювання; 91 суддя не підтвердив відповідності займаній посаді, а саме: 65 суддів не склали іспитів, 26 суддів не пройшли співбесіду із членами ВККСУ.

Як повідомлялося, кваліфікаційне оцінювання на відповідність займаній посаді запроваджено у рамках судової реформи для всіх суддів України.

Для першої тисячі суддів оцінювання оголошено 20 жовтня 2017 року і триває вже 7 місяців. Із числа суддів, які пройшли оцінювання, 181 суддя - «п'ятирічки», в яких закінчились повноваження, вже рекомендовані Вищій раді правосуддя для призначення на посади.

Наразі судді з першої групи перебувають на останньому етапі кваліфікаційного оцінювання - співбесіди та аналізу досьє. Друга група суддів склала іспити та на сьогодні проходить тестування морально-психологічних якостей. Третя група, рішення стосовно якої ухвалено 7 червня 2018 року, - це 2188 суддів. Вони розпочнуть складати іспити 2 липня 2018 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-