Питання політв'язнів порушується на всіх найвищих зустрічах - Марина Порошенко

Питання політв'язнів порушується на всіх найвищих зустрічах - Марина Порошенко

Укрінформ
Питання визволення українських політв'язнів із російських тюрем порушується на всіх міжнародних зустрічах на найвищому рівні за участю Президента України Петра Порошенка.

Про це перша леді Марина Порошенко розповіла на прес-конференції з регіональними та всеукраїнськими медіа, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"В останні роки я багато беру участь у міжнародних протокольних зустрічах Президента України Петра Порошенка на найвищому рівні, і як свідок хочу сказати, що питання визволення українських політв'язнів весь час стоїть на порядку денному й обговорюється на всіх його зустрічах. Після чого його співрозмовники використовують всі можливі засоби для того, щоб виправити цю несправедливість", - сказала дружина Президента.

Вона додала, що на своїх зустрічах із дружинами перших осіб держав та інших міжнародних заходах теж порушує це питання.

"Ми з великим болем у серці сприйняли новину, що 4 червня наш журналіст, ще один політичний заручник, прийняв вирок на 12 років ув'язнення у суворих умовах у Росії. Це - Сущенко Роман, він також є політичним в'язнем Кремля. Але ми не забуваємо своїх земляків і боротимемося до останнього, щоб вони були звільнені й повернулися додому в Україну", - наголосила Марина Порошенко

Вона підкреслила, що Україна вимагає у Кремля дати свободу українським політв'язнів, і висловила сподівання, що разом із усім світом ми переможемо.

Читайте також: Денісова і Москалькова відвідають по 34 ув'язнених в РФ і Україні

На прес-конференцію перша леді та вся її команда одягнули футболки із портретами українських політв'язнів та закликами щодо їх звільнення. Зокрема, на Марині Порошенко була футболка із зображенням Олега Сенцова.

Як відомо, усього в Росії й анексованому Криму утримують 64 українських політв'язнів. Серед них - журналіст Укрінформу Роман Сущенко, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-