В селах цьогоріч запрацює 500 медичних амбулаторій нового типу — Порошенко

В селах цьогоріч запрацює 500 медичних амбулаторій нового типу — Порошенко

Укрінформ
Жодних перешкод для початку втілення в життя проекту сільської медицини наразі не існує, і вже до кінця року в українських селах має запрацювати 500 амбулаторій нового типу.

Про це заявив Президент Петро Порошенко, виступаючи на урочистих заходах з нагоди Дня медичного працівника, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Зараз затверджені генеральні плани та проектно-кошторисна документація, і немає жодних перешкод для того, щоб ми нарешті почали імплементувати це. Я не збираюся терпіти жодного відкладання у цьому важливому процесі. Кожен день, кожен тиждень затримки — це життя і здоров’я громадян, які проживають у сільській місцевості”, - зазначив Порошенко.

Президент також поставив завдання, щоб до кінця року близько 500 амбулаторій нового типу запрацювали в українських селах.

Крім того, він розповів, що для реалізації закону щодо сільської медицини вже напрацьовано відповідну нормативно-правову базу й розроблено проекти будівництва лабораторій, більшість із яких передбачатиме житло для медпрацівників.

Читайте також: Декларації з лікарями підписали вже понад 8 мільйонів пацієнтів

Водночас він нагадав, що у державному бюджеті кошти на сільську медицину передбачені, зауваживши, що “левова частина цих грошей має походження з повернутих у державну скарбницю мільярдів доларів, які були вкрадені попередньою владою”.

Порошенко також додав, що проект сільської медицини дасть змогу забезпечити доступ до якісних медичних послуг 13 млн громадян, що становить третину населення України, які проживають у сільській місцевості.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-