Декларації з лікарями підписали вже понад 8 мільйонів пацієнтів

Декларації з лікарями підписали вже понад 8 мільйонів пацієнтів

Укрінформ
Декларації з лікарями (сімейними лікарями, терапевтами та педіатрами) підписали вже понад 8 мільйонів українців.

Про це повідомив Президент України Петро Порошенко, виступаючи на урочистих заходах з нагоди Дня медичного працівника, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“З квітня 2018 року стартувала кампанія з вибору пацієнтом лікаря і підписання декларації. Я буду тримати питання на контролі, але вже зараз мені доповідають, що понад 8 млн наших громадян підписали декларації з терапевтами, педіатрами або сімейними лікарями. Укладено 149 договорів із закладами первинної допомоги, комунальними, некомерційними підприємствами, які вже з 1 липня 2018 року почнуть отримувати фінансування за новою моделлю”, - сказав він.

Читайте також: Президент звільнив Жебрівського

Президент наголосив, що особлива увага приділяється саме первинній ланці медичної допомоги, адже, за експертними даними, “гривня вкладена у профілактику, рятує 10 гривень, витрачених на лікування”.

Порошенко нагадав, що торік було дано старт кардинальним змінам у медичній галузі та прийнято закони, які “змістовно і фінансово змінюють застарілу архітектуру системи”: “Це — закони про фінансові гарантії надання медичних послуг та лікарських засобів, про автономізацію закладів охорони здоров’я”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-