Аварія літака з українцями у Польщі: депутата Чижмаря виписали з лікарні

Аварія літака з українцями у Польщі: депутата Чижмаря виписали з лікарні

Ексклюзив
Укрінформ
Життю трьох українців, які перебували на борту легкомоторного літака Сessna, що зазнав аварії поблизу аеропорту “Ясьонка” в Ряшеві (південний схід Польщі), нічого не загрожує.

Депутат від Радикальної партії Юрій Чижмарь, який перебував на борту, вже виписаний зі шпиталю, а ще одну особу переведено з ряшівського шпиталю до шпиталю в населеному пункті Рудна Мала, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

“За останньою інформацією, депутата Чижмаря виписано зі шпиталю в Ряшеві, а ще одну особу, яка перебувала з ним у літаку, переведено до шпиталю в населеному пункті Рудня Мала. Життю цієї особи не загрожує небезпека”, - повідомив агентству в неділю генконсул України в Любліні Василь Павлюк.

За його словами, поліція ще хоче допитати всіх учасників авіапригоди, після чого вони зможуть виїхати з Польщі.

Павлюк зазначив, що йому не вдалося порозмовляти ані з Чижмарем, ані з іншими учасникам авіапригоди, оскільки, за словами лікарів у ряшівському шпиталі, українці не захотіли зустрічатися з представниками генконсульства України в Любліні.

Речниця поліції Підкарпатського воєводства Марта Табаш-Ригель повідомила Укрінформу, що, за попередніми оцінками поліції, літак упав через різке зниження оборотів двигуна, повітряне судно не долетіло до злітної смуги 200 метрів.

Читайте також: Глава МЗС Польщі: Закон про Інститут нацпам'яті треба швидко змінити

Вона підтвердила, що на борту Сessna було троє чоловіків віком 44, 48 і 30 років. Табаш-Ригель зазначила, що вони отримали незначні травми і їх життю не загрожує небезпека.

Речниця поліції також повідомила, що вчорашню аварію вивчає польська державна комісія з розслідування авіапригод.

Як інформувалося, у суботу, 9 червня, стало відомо, що в аеропорту польського Ряшева під час посадки розбився легкомоторний літак, зареєстрований в Україні. За даними Держприкордонслужби України, аварія літака RV-10 з реєстраційним номером UR-PMAV сталася під час перельоту зі Львова до Ряшева. Крім Чижмаря, двоє інших постраждалих - Володимир Васильєв і Данило Береговий.

Фото: polradio.pl

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-