Чужих дітей не буває: Петренко анонсував нові закони

Чужих дітей не буває: Петренко анонсував нові закони

Укрінформ
Міністр юстиції Павло Петренко прогнозує, що Рада наступного пленарного тижня, 19-22 червня, розгляне у другому читанні ряд законопроектів щодо посилення соцзахисту дітей у рамках другого пакету проекту «Чужих дітей не буває».

Про це він сказав, виступаючи під час години запитань до уряду, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Є величезне прохання до усіх нас, щоб ми сконцентрувалися на наступному тижні і прийняли пакет з трьох надважливих законів, тих законів, які стосуються захисту прав дітей. Я, як міністр  юстиції, обіцяю, що з першого дня, коли ці закони почнуть працювати, ми в повному обсязі будемо використовувати всі новації і механізм для того, щоб кожна українська дитина, кожна сім'я була захищена», - наголосив Петренко.

Зокрема Петренко спрогнозував, що парламентом будуть ухвалені ряд заходів, передбачених законопроектами, які зокрема спрямовані на посилення відповідальності боржників зі сплати аліментів.

Читайте також: Петренко презентував дитячого героя юстиції - Юстимчика

За словами міністра, у середу відбулося засідання профільного комітету, який доопрацював законодавчі ініціативи до другого читання.

15 травня Рада підтримала за основу законопроект №8294 про посилення соціального захисту людей, які доглядають за хворими дітьми.

Верховна Рада також підтримала законопроект №8295 щодо змін до Податкового кодексу. Документ передбачає, що аліменти, які платить нерезидент дитині, в Україні не буде зараховано до його загального оподатковуваного доходу. Окрім того пропонується запровадити податкову знижку, для батьків, які витрачають кошти на дошкільну, позашкільну, загальну, середню освіту дитини.

Нардепи також підтримали за основу законопроект №8296 щодо створення економічних передумов для посилення захисту права дитини та належне утримання дитини.

Законопроект передбачає автоматичний арешт коштів неплатника аліментів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-