Розкрадання в армії за 13 років розслідуватиме комісія Ради

Розкрадання в армії за 13 років розслідуватиме комісія Ради

Укрінформ
Верховна Рада утворила тимчасову слідчу комісію для проведення розслідування відомостей щодо фактів розкрадання в Збройних силах України та підриву обороноздатності держави у період з 2004 по 2017 роки.

За відповідну постанову проголосували 184 депутати, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Згідно з документом, метою Тимчасової слідчої комісії визначається перевірка відомостей про нецільове використання коштів, спрямованих на фінансування Збройних сил України, незаконний продаж військового майна протягом 2004-2017 років з метою підтвердження або спростування зазначених фактів.

До головних завдань цієї комісії належать проведення перевірки законності та обгрунтованості переведення військового майна, зокрема техніки, озброєння та боєприпасів у статус надлишкового військового майна протягом 2004-2017 років і проведення перевірки відомостей щодо обгрунтованості вартості відчуження військового майна, зокрема техніки, озброєння та боєприпасів, надлишкового військового майна та інших об'єктів права власності Міністерства оборони та/або Збройних сил України протягом 2004 - 2017 років.

Читайте також: НАБУ розслідує справи про корупцію в оборонці на 620 мільйонів

Також Тимчасова слідча комісія проводитиме перевірки відомостей щодо обгрунтованості розміру компенсації вартості земельних ділянок, які належали на праві власності Міністерству оборони та/або Збройним силам України та були відчужені та/або передані під забудову в рамках реалізації інвестиційних проектів, програм, цільового використання коштів, спрямованих на фінансування Міноборони, ЗСУ протягом 2004-2017 років, зокрема в частині виконання програм підвищення обороноздатності і безпеки держави та програм розвитку Збройних сил України.

Окрім того, вона займатиметься встановленням і збором інформації стосовно кола осіб та/або підприємств, установ, організацій та їх посадових осіб, залучених до здійснення відповідної діяльності.

Термін діяльності Тимчасової слідчої комісії та термін подання неї звіту про виконану роботу на розгляд Верховної Ради України - 6 місяців з дня її утворення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-