Геращенко закликає створити реєстр загиблих, поранених та полонених журналістів

Геращенко закликає створити реєстр загиблих, поранених та полонених журналістів

Укрінформ
Ірина Геращенко наголошує, що День журналіста не може бути святковим до того часу, поки не будуть звільнені захоплені у полон українські журналісти, зокрема власний кореспондент Укрінформу Роман Сущенко.

Про це перший заступник Голови Верховної Ради заявила, виступаючи на засіданні Ради, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я хочу приєднатися від імені Верховної Ради України до найщиріших слів подяки у першу чергу військовим журналістам, які сьогодні фільмують новітню, трагічну, драматичну історію України, і закликати всі органи влади виконавчої створити єдиний реєстр поранених, загиблих, захоплених у полон українських журналістів», - підкреслила віце-спікер.

Водночас вона наголосила, що цей день не може бути святковим доти, доки «у кремлівських застінках утримують Романа Сущенка, незаконно затриманого і засудженого псевдовироком на 12 років».

«Він (День журналіста - ред.) не може бути святковим, доки в застінках ОРДЛО знаходиться український журналіст, вільна людина Станіслав Васін», - додала вона. 

Читайте також: Геращенко закликає світ активніше вимагати від Путіна звільнення політв'язнів

Вона звернулася до українських журналістів, які засуджені або знаходяться у полоні, з запевненнями, що Україна робить все можливе для їхнього звільнення.

Як відомо, загалом у Росії та в анексованому Криму утримують 64 українських політв'язнів, серед яких і журналіст Укрінформу Роман Сущенко, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпіонаж.

Сьогодні, 6 червня, українські працівники ЗМІ відзначають своє професійне свято – День журналіста.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-