У Києві презентували книгу заручника бойовиків Станіслава Асєєва

У Києві презентували книгу заручника бойовиків Станіслава Асєєва

Укрінформ
Колеги і друзі незаконно затриманого рік тому у Донецьку російсько-окупаційною владою блогера Станіслава Асєєва презентували у Києві книгу його есе під назвою "В ізоляції".

Про це перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко написала у Facebook.

“Сьогодні колеги і друзі Станіслава Асєєва, якого рік незаконно утримують бойовики, презентували книгу есе Стаса «В ізоляції», - написала Геращенко.

На фото, які вона розмістила, зображені, зокрема, український учений-релігієзнавець, колишній заручник бойовиків «ДНР» Ігор Козловський та посол США в Україні Марі Йованович.

Геращенко також відзначила символічність того, що “коли в Києві говорили про Асєєва, в Москві оголосили вирок іншому українському журналісту - Роману Сущенку. За тими ж надуманими статтями, що й Асєєву - «шпигунство”.

“Нікчемні, дикунські вироки проти українських журналістів виносяться на тлі голодування Сенцова, Кольченка, Балуха, Шумкова. В повній ізоляції перебувають усі політв‘язні і заручники Кремля, до них не допускають консулів, МКЧХ, у них немає права на дзвінок і лист родині. Ми вимагаємо від Кремля негайного звільнення заручників і політв‘язнів. Ми боремося за звільнення всіх - політв’язнів в РФ, заручників на окупованих територіях. Ми чекаємо відповіді від РФ на пропозицію України передати 23 росіян задля звільнення наших”, - наголосила Геращенко.

Читайте також: МЗС закликає світ посилити тиск на Росію задля звільнення в'язнів Кремля

Як повідомляв Укрінформ, 27-річний Асєєв (публікувався під псевдонімом Васін) зник 2 червня 2017 року на території, контрольованій бойовиками ОРДО. Він співпрацював з низкою українських ЗМІ: "Дзеркало тижня", "Український тиждень", а також проектом Радіо Свобода - "Радіо Донбас.Реалії".

Його колеги з "Радіо Донбас.Реалії" припустили, що журналіста могли взяти в полон бойовики, а сторінку у Facebook – зламали.

Представник України у гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи у Мінську Ірина Геращенко 31 липня заявила, що під час скайп-конференції мінської гуманітарної підгрупи представники ОРДЛО повідомили про місцезнаходження Асєєва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-