Кров була справжньою: Бабченко розповів про деталі спецоперації

Кров була справжньою: Бабченко розповів про деталі спецоперації

Укрінформ
Російський журналіст Аркадій Бабченко заявив, що спецоперація з приводу нібито його вбивства повинна була відбутися в п'ятницю, 1 червня, але в силу обставин була перенесена на вівторок, 29 травня, тому його пост у Facebook про другий день народження є простим збігом.

Про це він розповів на прес-конференції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Те, що це (спецоперація - ред.) сталося у вівторок, 29 травня, і коли я написав у Facebook, про свій другий день народження, -  це чистий збіг, тому що сама спецоперація мала бути в п'ятницю, але з деяких причин була перенесена на вівторок", - сказав Бабченко.

За словами журналіста, про спецоперацію його поінформували місяць тому.

"Прийшли якісь люди, сказали: "ось твої паспортні дані, ось твоя фотографія, ось паспортні дані твоєї дружини, ось фотографія твоєї дружини, ось фотографія твого будинку, ось фотографія будинку, де прописана твоя дружина, ось фотографія, яку вклеювали тобі в паспорт 20 років тому, ось роздруківки переговорів, ось гроші, аванс, який дали за твоє вбивство, - пропонуємо тобі взяти участь в цій спецоперації ", - зауважив Бабченко.

Він сказав, що врешті-решт повірив в це, враховуючи деякі деталі. "Паспортні дані, вони ніде не публікувалися, не думаю, що в Україні є десь можливість отримати їх. Ну добре, може, і можна,  - але фотографія (на паспорт - ред.), яку я робив в 25 років? Вона є тільки в моєму паспорті, в моїй справі в паспортному столі, більше ніде", - уточнив Бабченко.

Він також розповів про те, що відбувалося 29 травня, у вівторок.

"29 травня, у вівторок, о 6 годині вечора десь, прийшов гример. Ми вже придумали, як все це буде. Вирішили, що вбивця зайшов у під'їзд, і поки я відкривав двері, вистрілив мені в спину. Прийшов гример, ми тренувалися, він мені показував, як падає людина, зокрема. Мою футболку, тобто водолазку, до цього відвезли, одягнули на манекен і прострелили. Потім я одягнув цю водолазку, впав ... У мене кров була справжня, свиняча, мене залили кров'ю, я набрав ще кров в рот, потім виплюнув її ... Всі пішли, дружина зателефонувала в поліцію. Вони приїхали моментально, я сам не очікував, - забігли, відразу перевірили всі кімнати, спрацювали, як в кіно, вони були не в курсі спецоперації ", - уточнив Бабченко.

Читайте також: Підозрюваного в організації убивства Бабченка привезли до суду

Потім, за його словами, коли приїхала швидка і лікар констатувала "смерть", його відвезли в морг,  близько 10-ї години вечора, де він "воскрес", але після того, як туди з'їхалися журналісти, його відвезли "в безпечне місце".

За словами журналіста, закінчилося все це приблизно о 5:00.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-