Підозрюваного в організації убивства Бабченка привезли до суду

Підозрюваного в організації убивства Бабченка привезли до суду

Фото
Укрінформ
Бориса Германа, підозрюваного в організації вбивства журналіста Аркадія Бабченка, доставили до Шевченківського районного суду міста Києва, де розглядатиметься клопотання Служби безпеки України щодо обрання йому запобіжного заходу.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Клопотання розглядатиме слідчий суддя Вікторія Світлицька.

Засідання планувалося о 17:30, але станом на 18:20 ще не розпочалося. Біля будівлі суду посилені заходи безпеки.

Борис Герман, підозрюваний в організації вбивства журналіста Аркадія Бабченка / Фото: Юлія Овсянникова, Анатолій Сірик, Укрінформ

Як повідомляв Укрінформ, до Шевченківського райсуду Києва 31 травня надійшло клопотання про арешт Бориса Германа, якого Служба безпеки підозрює в організації убивства російського журналіста Аркадія Бабченка. Йому оголошено підозру за ч.1 ст.14, ч.3 ст.27, ч.3 ст.258 КК України (в організації готування до терористичного акту, тобто до застосування зброї з метою порушення громадської безпеки, залякування населення, за попередньою змовою групою осіб, що призвело до загибелі людини).

Раніше повідомлялося, що 29 травня 41-річний журналіст Аркадій Бабченко був смертельно поранений у вівторок на порозі свого помешкання у Києві. За фактом убивства журналіста було відкрито кримінальне провадження.

У середу, 30 травня, з'ясувалося, що Бабченко живий - голова СБУ Василь Грицак заявив, що російські спецслужби замовили вбивство журналіста, а СБУ провела спецоперацію і зірвала замах.

Читайте також: Бабченко розповів, як у моргу дивився новини про своє "вбивство"

Службою безпеки задокументовано, що для реалізації вбивства журналіста був завербований громадянин України Г., який отримав завдання знайти виконавця. Він запропонував своєму знайомому - колишньому учаснику АТО - за грошову винагороду у розмірі 30 тис. доларів здійснити вбивство Бабченка.

Під час проведення спецоперації працівники спецслужби затримали у Києві організатора убивства журналіста.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-