Бабченко розповів, як у моргу дивився новини про своє

Бабченко розповів, як у моргу дивився новини про своє "вбивство"

Укрінформ
Російський журналіст Аркадій Бабченко дивився новини про своє "вбивство", перебуваючи в приміщенні моргу, куди його привезли ввечері 29 травня після того, як зафіксували "смерть".

Про це він розповів на прес-конференції у четвер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Були заходи щодо реанімації, реанімація виявилася "невдалою", я "помер". Лікар "зафіксувала смерть". Після того як судмедексперт почав усе описувати, вирішили, що краще закінчити в морзі. Поїхали в морг. Я лежав як убитий, мене потім перевантажили на каталку і відвезли в морг. Коли ворота моргу за мною закрилися, то тут я вже "воскрес", - повідомив Бабченко.

За його словами, це було близько 22 години у вівторок.

"Потім мене відвели в кімнату санітара, я там водолазку зняв (що була у крові - ред.). Мені дали простирадло, я загорнувся в нього і дивився новини про те, яким класним хлопцем, виявляється, я був. Потім з моргу мене точнісінько так само евакуювали, тому що туди приїхали журналісти, а допустити витоку інформації було не можна. Потім - відвезли в безпечне місце ", - підкреслив журналіст.

За його словами, під час підготовки сцени "вбивства" була використана свиняча кров. Крім того, довелося вдатися до послуг візажиста.

Бабченко додав, що коли близько місяця тому правоохоронці звернулися до нього з пропозицією інсценувати вбивство, він спочатку сумнівався, що загроза його життю реальна. Проте все ж погодився.

Читайте також: "Воскресіння" Бабченка: ЄС розуміє, але чекає роз'яснень

За словами Бабченка, джерела в Росії йому повідомили торік про можливі загрози його життю, передає Reuters.

Раніше повідомлялося, що 29 травня 41-річний журналіст Аркадій Бабченко був смертельно поранений у вівторок на порозі свого помешкання у Києві. За фактом убивства журналіста було відкрито кримінальне провадження.

У середу, 30 травня, з'ясувалося, що Бабченко живий - голова СБУ Василь Грицак заявив, що російські спецслужби замовили вбивство журналіста, а СБУ провела спецоперацію і зірвала замах.

Під час операції працівники спецслужби затримали у Києві організатора убивства журналіста.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-