#SaveOlegSentsov: у Європарламенті провели флеш-моб

#SaveOlegSentsov: у Європарламенті провели флеш-моб

Відео
Укрінформ
У Європарламенті відбувся флеш-моб на підтримку українського режисера Олега Сенцова, у якому взяли участь європарламентарії, представники Постійного представництва України при РЄ та українці, які працюють в євроустановах у Страсбурзі.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Проведення флеш-мобу в Європарламенті під час сесії у Страсбургу ініціював європейський парламентарій з Литви, голова групи Європейського парламенту "Друзі Європейської України" Петрас Ауштревічюс", - повідомили в асоціації "ПромоУкраїна".

Зазначається, що акція організована в рамках глобальної кампанії "Врятувати Олега Сенцова", ініційованої НУО "Центр громадянських свобод".

"Наслідком російської анексії в Криму, окупації Донбасу є те, що багато українців були ув'язнені та переправлені до Росії. І ми нараховуємо десятки таких людей. І Олег Сенцов - один з тих, хто знаходиться у в'язниці у такому віддаленому місці Сибіру, як Ямал. Він оголосив голодування. Стан його здоров'я не є задовільним. Слід звернути увагу на це, щоб світ відреагував на цей нелюдський акт та вимагати його звільнення", - розповів в коментарі Укрінформу Петрас Ауштревічюс.

Читайте також: Влада Москви заборонила акцію на підтримку Сенцова

Учасники акції тримали плакати із фото Олега Сенцова та написами FreeSentsov, Save Oleg Sentsov, cкандували «Free Sentsov».

Як повідомляв Укрінформ, 1-2 червня 2018 року українці по всьому світу виступлять на захист режисера Олега Сенцова, який оголосив голодування у знак солідарності із іншими політичними в’язнями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-