Влада Москви заборонила акцію на підтримку Сенцова

Влада Москви заборонила акцію на підтримку Сенцова

Документ
Укрінформ
Відома російська письменниця Аліса Ганієва збирається провести акцію на підтримку українського політв'язня Олега Сенцова, незважаючи на заборону уряду Москви.

Про це вона повідомила в Facebook

«Щойно отримала в Префектурі ЦАО відмову в проведенні глобальної акції #SaveOlegSentsov 2-го червня в центрі Москви. Заступник префекта Л.І.Тітулова сказала, що ми, мовляв, заважатимемо городянам і порушуватимемо їх права. Ніякої альтернативи нам не запропонували. Але акцію ми все одно проведемо. У рамках закону. Хто «за»?» - пише Ганієва.

Як повідомляв Укрінформ, український режисер і політичний в’язень Олег Сенцов був засуджений російським судом до 20 років на підставі сфальсифікованих обвинувачень. 14 травня він оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнення усіх українських політв'язнів.

Читайте також: Собчак заявила, що їй не вдалося вмовити Сенцова припинити голодування

31 травня український політв'язень в РФ Олександр Кольченко, засуджений у тій же справі, оголосив голодування з вимогою звільнити Сенцова.

Аліса Ганієва - відома російська письменниця, публіцист, літературний критик. Лауреат і номінант ряду літературних премій, у тому числі «Дебют» (2009), «Триумф» (2010), «Ясная поляна» (2013), «Русский Букер» (2015) та ін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-