"Кілер Бабченка" мав іще одне завдання від російських замовників - СБУ

Укрінформ
Організатору вбивства журналіста Аркадія Бабченка російські спецслужби дали ще одне завдання - закласти бази зі зброєю на території центральної частини України.

Про це поінформував під час брифінгу голова Служби безпеки України Василь Грицак, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Російські спецслужби поставили іще одне завдання для громадянина "Г" - це нелегальна закупівля за кошти російських спецслужб зброї та боєприпасів з метою закладення таких баз на території центральної частини України", - сказав він.

За словами Грицака, замовлення складалося із 300 автоматів Калашникова, сотень кілограм вибухівки, великої кількості патронів, боєкомплектів для АГС, мінометних мін.

"Це все задокументовано у рамках негласних слідчо-розшукових дій", - додав голова СБУ.

Він також зазначив, що після убивства Бабченка кілер планував покинути Україну. "Був придбаний квиток і він, за нашими попередніми даними, планував через третю країну виїхати до Російської Федерації", - зазначив Грицак.

За його словами, приблизно три години тому працівники спецслужби у Києві затримали організатора убивства журналіста. Наразі тривають слідчі дії з цим громадянином та проводиться ряд обшуків за місцями його проживання.

Раніше повідомлялося, що 41-річний журналіст Аркадій Бабченко був смертельно поранений у вівторок, 29 травня, трьома пострілами у спину в Києві на порозі власної квартири. За фактом вбивства журналіста відкрили кримінальне провадження.

Читайте також: Спецслужби РФ планували 30 вбивств, замовлення Бабченка було "пробним" - Грицак

У середу, 30 травня, з'ясувалося, що Бабченко живий.

Грицак заявив, що російські спецслужби замовили вбивство Бабченка, а СБУ провела спецоперацію і зірвала замах.

Службою безпеки задокументовано, що для реалізації вбивства журналіста був завербований громадянин України "Г", який отримав завдання знайти виконавця. Він запропонував своєму знайомому – колишньому учаснику АТО - за грошову винагороду 30 тис. доларів здійснити вбивство Бабченка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-