Спецслужби РФ планували 30 вбивств, замовлення Бабченка було

Спецслужби РФ планували 30 вбивств, замовлення Бабченка було "пробним" - Грицак

Укрінформ
Організатор замаху на вбивство журналіста Аркадія Бабченка говорив про необхідність усунення 30 осіб на території України, а замовлення вбивства Бабченка було "пробним".

Про це заявив під час брифінгу у Києві голова Служби безпеки України Василь Грицак, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Взагалі організатор цього злочину говорив про необхідність усунення 30 осіб на території України. Це замовлення було пробним. Нам відомі деякі прізвища потенційних жертв", - сказав Грицак.

Раніше у середу голова Служби безпеки України Василь Грицак заявив, що вбивство російського журналіста Аркадія Бабченка в Києві, за даними СБУ, замовили російські спецслужби. Згодом з'ясувалося, що інсценування вбивства журналіста було спецоперацією СБУ. За словами Грицака, виконавця замаху на вбивство Бабченка затримано.

Раніше повідомлялося, що 41-річний журналіст Аркадій Бабченко був смертельно поранений у вівторок трьома пострілами у спину в Києві на порозі власної квартири.

За фактом вбивства журналіста відкрили кримінальне провадження. Однією з версій вбивства у поліції назвали професійну діяльність журналіста.

Читайте також: СБУ два місяці готувала спецоперацію з Бабченком

Бабченко служив на Північному Кавказі, брав участь у першій та другій чеченських війнах. Після закінчення служби зайнявся журналістикою,  працював військовим кореспондентом у "Московському комсомольці", "Новій газеті", потім на якийсь час перейшов на телебачення.

Під час Революції гідності Бабченко підтримував Україну, був на Майдані, навіть зняв про це фільм. Від початку війни на Донбасі неодноразово бував у зоні бойових дій.

Відверто критикував режим Путіна. За опозиційні погляди журналіста неодноразово переслідували у Росії. У 2017 році Бабченко через погрози та небезпеку для свого життя виїхав за межі Росії. Спочатку жив у Празі, згодом у Києві, де став ведучим програми "Prime: Бабченко" на кримськотатарському телеканалі ATR.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-