На розгляд апеляції Вишинського не прийшли адвокати

На розгляд апеляції Вишинського не прийшли адвокати

Оновлено
Укрінформ
Розгляд у Апеляційному суді Херсонської області апеляційної скарги захисників Кирила Вишинського, якому оголошено підозру в держзраді, перенесено на 10 годину 1 червня через відсутність адвокатів на засіданні.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Відкладається апеляційний розгляд на 10 годину 1 червня 2018 року для виклику захисників на наступне судове засідання», - сказав Юрій Гемма, голова колегії суддів, яка розглядає цю справу.

Як поінформував Гемма, від двох захисників Вишинського до суду надійшли клопотання, в яких вони повідомили, що не можуть узяти участь у судовому засіданні 29 травня і просять перенести його на іншу дату, попередньо узгодивши її з ними. Один із захисників, зокрема, перебуває у службовому відрядженні у Києві, де бере участь в іншому судовому засіданні, а другий перебуває в службовому відрядженні у Баку (Азербайджан).

Читайте також: Вишинський - не єдиний, кого можна міняти на українських політ'вязнів - глава СБУ

Як повідомляв Укрінформ, 15 травня прокуратура АР Крим спільно з СБУ в рамках кримінального провадження за фактами розв'язання Російською Федерацією агресивної війни в інформаційній сфері щодо України провела обшуки в редакції і прес-центрі "РИА Новости Украина", а також за адресами проживання осіб, які організовували та забезпечували його діяльність. За результатами слідчих дій отримано докази того, що інформація, розміщена на інтернет-ресурсі "РИА Новости Украина", містить заклики, спрямовані на шкоду суверенітету, територіальній цілісності та недоторканності України, державній та інформаційній безпеці.

Керівнику порталу "РИА Новости Украина" Кирилу Вишинському було оголошено про підозру у держзраді та затримано. 16 травня Вишинського етапували з Києва до Херсона, де розташований офіс прокуратури АРК, яка веде його справу.

17 травня Херсонський міський суд обрав керівнику «РИА Новости Украина» Кирилу Вишинському, якому оголошено підозру в державній зраді, запобіжний захід - тримання під вартою до 13 липня включно без права внесення застави. 

Захист подав апеляцію на це рішення, її розглядає Апеляційний суд Херсонської області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-