Вишинський - не єдиний, кого можна міняти на українських політ'вязнів - глава СБУ

Вишинський - не єдиний, кого можна міняти на українських політ'вязнів - глава СБУ

Ексклюзив
Укрінформ
Перспектива обміну Вишинського та інших на громадян України, які перебувають в полоні на Донбасі та РФ, є позитивною, навіть якщо відбуватиметься не в пропорції «один на одного».

Про це голова Служби безпеки України Василь Грицак сказав у коментарі Укрінформу.

«Переконаний в тому, що маємо робити все, аби повертати наших громадян в Україну із застінок катівень на Донбасі, а також з території Російської Федерації, де вони утримуються за надуманими обвинуваченнями. Кожен конкретний випадок потребує обговорювання, Україна робить доволі багато для того, щоб дійсно повернути наших хлопців додому. Ви бачите, що ми навіть готові міняти в пропорціях, які, на думку декого, за межами, але ми так не вважаємо, і надалі робитимемо все, щоб повернути наших хлопців додому», - зазначив Грицак, відповідаючи на питання про можливий обмін Вишинського на українських бранців.

Він також повідомив, що, окрім справи Вишинського, у СБУ є на перевірці матеріали щодо інших осіб про причетність до шпигунства.

«За рішенням суду громадянина Вишинського було затримано на 60 діб, за ті дії, які він вчиняв на території України. З приводу того, чи він єдиний такий у нас (в Україні – ред.), такий, що займається протиправною діяльністю. Так, звичайно, ні. В роботі у Служби безпеки є доволі багато матеріалів, в яких ми ретельно перевіряємо на причетність до шпигунства, до посягання на територіальну цілісність України та інші злочини, які відносяться до компетенції СБУ», - вказав Грицак.

Читайте також: Грицак навів Волкеру чергові докази причетності військових РФ до злочинів на Донбасі

Голова СБУ звернувся до громадян України з проханням інформувати про випадки, коли вони бачать у діях осіб ознаки складу злочину, що віднесені до компетенції СБУ.

«Для цього є телефони довіри на нашому сайті», - вказав очільник СБУ.

Як відомо, 25 травня Президент України Петро Порошенко заявив, що Україна разом з міжнародними партнерами і надалі робитиме все, щоб повернути журналіста Романа Сущенка та решту утримуваних в РФ українських політв’язнів додому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-