Грицак навів Волкеру чергові докази причетності військових РФ до злочинів на Донбасі

Грицак навів Волкеру чергові докази причетності військових РФ до злочинів на Донбасі

Укрінформ
Голова СБУ Василь Грицак навів спецпредставнику Держдепу США Курту Волкеру та послу США в Україні Марі Йованович чергові докази причетності кадрових військових Росії до злочинів на Донбасі.

Про це йшлося під час їхньої зустрічі в середу, повідомляє прес-центр СБУ.

"Представникам США наведено чергові докази причетності кадрових військовослужбовців РФ до злочинів проти людяності на території України, зокрема до обстрілів Маріуполя та Волновахи, внаслідок яких загинуло 48 українських громадян", - йдеться у повідомленні.

Також, за словами Грицака, поряд із ескалацією РФ збройного конфлікту на Донбасі російські спецслужби вживають активних заходів із дестабілізації ситуації в середині України.

Голова СБУ окремо звернув увагу іноземних партнерів і на блокування російською стороною обміну заручників, яких РФ використовує для політичного тиску на українську владу. Грицак передав звернення до Волкера від матерів тих українців, хто незаконно утримується на території тимчасово окупованих районів Донецької та Луганської областей.

Читайте також: Порошенко і Волкер на зустрічі у Києві обговорили сім тем

Зі свого боку іноземні партнери висловили зацікавленість у продовжені діалогу зі Службою безпеки України, а також запевнили в подальшій підтримці України в процесі відновлення територіальної цілісності та протидії російському агресору, поінформували в прес-центрі.

Як повідомляв Укрінформ, 14 травня Волкер розпочав свій сьомий за останні вісім місяців візит до України, в рамках якого вже відвідав Донбас, провів зустріч з Президентом Петром Порошенком, Головою Верховної Ради Андоієм Парубієм, народними депутатами та родинами заручників, політв'язнів і зниклих безвісти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-