Єврокомісар оцінив поведінку українців за кордоном і ризики призупинення безвізу

Єврокомісар оцінив поведінку українців за кордоном і ризики призупинення безвізу

Укрінформ
Комісар Європейського Союзу з питань європейської політики сусідства і переговорів по розширенню Йоханнес Хан заявив про те, що на даний час відсутні ризики, які можуть призвести до призупинення безвізового режиму для громадян України з метою подорожі до країн Шенгенської зони.

"Я не знаю ні про які інциденти або зловживання, які могли б призвести до припинення безвізового режиму, якщо це стосується користування цим режимом громадянами. Але ви бачили у нашому звіті, який вийшов в грудні минулого року, є інші питання, пов'язані з візової лібералізацією, де є прогрес, а де можуть бути ризики. Знову ж, це стосується боротьби з корупцією... Але зараз немає ризиків для безвізового режиму через поведінку українців за кордоном", - зазначив, єврокомісар в інтерв'ю радіостанції "Радіо НВ", передає "Дзеркало тижня".

Читайте також: Безвізом скористалися вже майже півмільйона українців

11 червня 2017 року почалася дія безвізового режиму ЄС з Україною, яким можуть скористатися власники біометричних паспортів.

Раніше агентство Європейського Союзу Frontex, яке займається охороною зовнішніх кордонів, опублікувало звіт, у якому були вказані основні небезпеки для безвізового режиму. Основними ризиками, на думку агентства, є використання підроблених документів, спроба контрабанди зброї зі сходу і використання туристичних віз для пошуку роботи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-