Безвізом скористалися вже майже півмільйона українців

Безвізом скористалися вже майже півмільйона українців

Укрінформ
Майже 500 тисяч українців скористалися перевагами безвізу. Загалом з початку введення безвізу до країн Європейського Союзу прослідували 17,6 мільйона громадян.

З них 4,2 мільйона осіб - за біометричними паспортами, а 490 тисяч громадян України скористалися безвізом, повідомляє Держприкордонслужба

"Загалом з початку введення безвізу до країн Європейського Союзу прослідувало 17,6 мільйона громадян. З них 4,2 мільйона осіб -  за біометричними паспортами, а 490 тисяч громадян України скористалися безвізом, більшість з яких обрали авіаційні пункти пропуску. Найменша кількість громадян обирають подорожі морем", - йдеться у повідомленні.

Наголошується, що ДПСУ у повному обсязі виконала завдання щодо удосконалення контрольних процедур в рамках впровадження безвізового режиму для громадян України. Зокрема, 157 пунктів пропуску на державному кордоні обладнано автоматизованими робочими місцями з функцією біометричного контролю, а це 100% виконання завдання. На сьогодні створена прикордонними відомством система біометричного контролю функціонує в усіх авіаційних, міжнародних і міждержавних пунктах пропуску на кордоні з країнами ЄС.

Прикордонники зазначили, що певний «ажіотаж» серед бажаючих безперешкодно подорожувати спостерігався у перші місяці дії безвізу - в середньому прикордонники оформляли до 80 тисяч українців за місяць. У листопаді минулого року цей показник становив 32,5 тисячі осіб, а вже з початку квітня цього року - близько 26 тисяч.

Читайте також: Безвіз для українців: куди і на скільки можна подорожувати

Найчастіше українці обирають маршрут для подорожей через українсько-польський кордон, найменше - через пункти пропуску, що на кордоні зі Словаччиною, додали в ДПСУ.

Як відомо, 11 червня 2017 року громадяни України з біометричними паспортами отримали право на безвізові поїздки до країн Європейського Союзу, окрім Великої Британії та Ірландії, а також до Ісландії, Ліхтенштейну, Норвегії та Швейцарії, які входять до Шенгенської зони, але не є членами ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-