Сенцова, який голодує, в колонії

Сенцова, який голодує, в колонії "спокушають" сосисками - адвокат

Укрінформ
Адвокат політв'язня Олега Сенцова розповів про умови утримання свого підзахисного в Ямало-Ненецькому автономному окрузі.

"Там не те, що холодно, там огидно – дуже сиро. Я їхав, там було -8С, а відчувалася все-15С. А взагалі температура опускається до -42С, а це можна вважати все-60С за зовнішнім враженням. У нього в камері +16С. Тобто за нормативами має бути не менше. Він каже, що сидить у светрі, штанях, куртці, шапці і йому холодно. Нещодавно замість телевізора попросив обігрівач. Телевізор, звичайно, теж непогано, але краще, щоб температура навколо була хоча б +20С", - сказав Дмитро Дінзе в інтерв'ю "Главреду".

Правозахисник зазначив, що не знає, чи задовольнили прохання ув'язненого, і додав, що не виключає, що такі ситуації можуть бути використані з метою тиску на Сенцова.

"Будь-яка голодування в колонії – це НП, - також додав адвокат. - Це перевірки, комісії. Люди приїжджають. Відмовляти – це частина роботи людей у погонах. Дали обігрівач? Не знаю... Там же все через провокації робиться: може "з голодовочки підеш" – ось смачні сосиски або курочка з рисом. Запахи поширюють. Як в історії з Балухом. Та щоб не піддаватися на подібні провокації, у людини всередині має йти процес, має бути рішучість", - зазначив він.

Читайте також: Звільнення українських бранців Кремля залежить від Путіна - Геращенко

Як повідомляв раніше Укрінформ, 16 травня український політв'язень Олег Сенцов оголосив безстрокове голодування в російській колонії, де відбуває 20-річний термін за звинуваченням у тероризмі. Він вимагає відпустити всіх українців, утримуваних в Росії і в аннексованому Криму. Сенцов заявив про намір голодувати "до трагічного кінця".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-