Інститут нацпам'яті поновив збір свідчень про Голодомор 1932-33 років

Інститут нацпам'яті поновив збір свідчень про Голодомор 1932-33 років

Укрінформ
Український інститут національної пам'яті поновлює збір інформації про доброчинців, які рятували людей в роки Голодомору 1932-1933 років в Україні, - Всеукраїнську акцію "Людяність у нелюдяний час", яка була започаткована у 2009 році.

Про це повідомляє прес-служба УІНП.

"Мета акції - вшанувати пам'ять осіб, які допомагали вижити постраждалим у роки Голодомору та чинили опір геноцидній політиці. Зібрані історії увійшли до книги "Людяність у нелюдяний час. Доброчинці в часи Голодомору". Ми відновлюємо пошуки й закликаємо всіх, кому відома інформація про доброчинців у роки Голодомору, надсилати матеріали на електронну (uinp@memory.gov.ua) та поштову (01021, м. Київ, вул. Липська, 16) адресу Українського інституту національної пам'яті з темою "Людяність у нелюдяний час", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: "Совєти" викорінювали українство Голодомором та Великим терором - Порошенко

Як зазначається, основною вимогою до матеріалів є достовірність наданої інформації із зазначенням джерел (архівні й опубліковані матеріали, усні та письмові свідчення). Зміст має висвітлювати благородні вчинки рятівників у роки Голодомору.

На основі надісланих матеріалів Український інститут національної пам'яті планує випустити друге, доповнене видання книги "Людяність у нелюдяний час". Учасникам акції, матеріали яких увійдуть до збірки, примірник видання буде презентовано безкоштовно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-