Суд відклав слухання про громадянство Саакашвілі на невизначений термін

Суд відклав слухання про громадянство Саакашвілі на невизначений термін

Укрінформ
Касаційний суд у складі Верховного суду на невизначений термін відклав слухання справи щодо українського громадянства Міхеїла Саакашвілі.

Відповідне рішення було ухвалене на засіданні 18 травня під час розгляду позову Саакашвілі, повідомляє прес-служба партії "Рух нових сил".

"Верховний суд витребовує оригінали документів з підписом М. Саакашвілі для проведення експертизи...Наразі суд відклав слухання на невизначений термін", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, Касаційний адміністративний суд у складі Верховного суду 11 травня  вирішив призначити експертизу підпису екс-голови Одеської ОДА Міхеїла Саакашвілі на заяві про отримання громадянства.

Раніше адвокати Саакашвілі заявляли про підробку цієї заяви. За їхнім твердженням, в оригіналі Саакашвілі вказував, що проти нього у Грузії ведеться переслідування та відкриті кримінальні справи. У наявному ж документі цей факт відсутній.

У липні 2017 року Саакашвілі указом Президента був позбавлений українського громадянства.

Читайте також: Громадянство Саакашвілі: для експертизи підпису піднімуть докумети ОДА

10 вересня 2017 року Саакашвілі потрапив на територію України з Польщі, не пройшовши прикордонного контролю. У вересні суд визнав його винним у незаконному перетині кордону України. Крім того, суд відмовив Саакашвілі у позовних вимогах до Державної міграційної служби у визнанні його біженцем.

12 лютого 2018 року військовослужбовці Держприкордонслужби і представники Державної міграційної служби затримали Саакашвілі у Києві і видворили до Польщі як особу, яка незаконно прибула з території цієї країни 10 вересня 2017 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-