Громадянство Саакашвілі: для експертизи підпису піднімуть докумети ОДА

Громадянство Саакашвілі: для експертизи підпису піднімуть докумети ОДА

Укрінформ
Касаційний адміністративний суд у складі Верховного суду вирішив призначити експертизу підпису екс-голови Одеської ОДА Міхеїла Саакашвілі на заяві про отримання громадянства.

Про це йшлося на засіданні у п’ятницю під час розгляду позову Саакашвілі щодо позбавлення його українського громадянства, повідомляє прес-служба партії «Рух нових сил».

«Суд вирішив призначити проведення експертизи, до 18 травня сторони мають підготувати запитання до експертів та визначитись з експертною установою. Захист Саакашвілі клопоче про залучення міжнародних експертів, зокрема з Нідерландів», - йдеться у повідомленні.

Раніше адвокати Саакашвілі заявляли про підробку цієї заяви. За їхнім твердженням, в оригіналі Саакашвілі вказував, що проти нього у Грузії ведеться переслідування та відкриті кримінальні справи. У наявному ж документі цей факт відсутній.

Зазначається, що до експертизи буде залучена низка документів з Одеської облдержадміністрації, які підписував Саакашвілі впродовж перебування на посаді голови ОДА.

Крім того, на судовому засіданні допитали голову Державної міграційної служби Максима Соколюка, який підписав резолюцію з вказівкою підготувати подання про втрату громадянства Міхеїла Саакашвілі.

Читайте також: Громадянство Саакашвілі: суд допитає керівника Міграційної служби

Як повідомляв Укрінформ, у липні 2017 року Саакашвілі указом Президента був позбавлений українського громадянства.

10 вересня 2017 року Саакашвілі потрапив на територію України з Польщі, не пройшовши прикордонного контролю. У вересні суд визнав його винним у незаконному перетині кордону України. Крім того, суд відмовив Саакашвілі у позовних вимогах до Державної міграційної служби у визнанні його біженцем.

12 лютого 2018 року військовослужбовці Держприкордонслужби і представники Державної міграційної служби затримали Саакашвілі у Києві і видворили до Польщі як особу, яка незаконно прибула з території цієї країни 10 вересня 2017 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-