Вишинський відмовився коментувати російську медаль

Вишинський відмовився коментувати російську медаль "За повернення Криму"

Укрінформ
Керівник «РИА Новости Украина» Кирило Вишинського, якому оголошено підозру в держзраді, відмовився коментувати факт відзначення його російськими державними нагородами.

З таким проханням до нього звернулися журналісти під час перерви в судовому засіданні Херсонського міського суду, який обирав йому запобіжний захід, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Колеги, я, власне кажучи, не полемізував з прокурором (щодо оцінки цього факту - ред.). Тому все, що я хотів сказати, я сказав. Спасибі велике вам за ваші запитання", - сказав Вишинський.

Під час засідання сторона обвинувачення, зокрема, наголосила, що нагородження Вишинського державними нагородами Росії - медаллю ордена "За заслуги перед Вітчизною" I ступеня і медаллю Міністерства оборони "За повернення Криму" є ще одним підтвердженням його діяльності проти України на користь Росії.

Як повідомляв Укрінформ, Херсонський міський суд обрав у четвер для керівника "РИА Новости-Украина" Кирила Вишинського, якому оголошено підозру в держзраді, запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 13 липня включно без можливості внесення застави.

Читайте також: Суд арештував Вишинського на два місяці

15 травня прокуратура АР Крим спільно з СБУ в рамках кримінального провадження за фактами розв'язання Російською Федерацією агресивної війни в інформаційній сфері щодо України та державної зради провела обшуки в редакції і прес-центрі "РИА Новости Украина", а також за адресами проживання осіб, які організовували та забезпечували його діяльність. За результатами слідчих дій отримано докази того, що інформація, розміщена на інтернет ресурсі "РИА Новости Украина", містить заклики, спрямовані на шкоду суверенітету, територіальній цілісності та недоторканності України, державній та інформаційній безпеці. Керівнику порталу "РИА Новости Украина" Кирилу Вишинському було оголошено про підозру у держзраді та затримано.

16 травня Вишинського етапували з Києва до Херсона, де розташований офіс прокуратури АРК, яка веде його справу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-