ЄС підтримує розвиток розслідувальної журналістики в Україні

ЄС підтримує розвиток розслідувальної журналістики в Україні

Укрінформ
ЄС підтримує розвиток розслідувальної журналістики в Україні і незалежні медіа.

Про це заявив голова представництва ЄС в Україні Хюг Мінгареллі під час медіафоруму VI Lviv Media Forum, який стартував у Львові 17 травня за участі 112 спікерів із 17 країн.

Про це повідомляє прес-служба медіафоруму.

“Нам важливо, щоб такі події як LMF розвивались. Медіаіндустрія постійно стикається з різноманітними викликами – про які ви знаєте краще ніж я. Зокрема, це фейкові новини, інформаційні атаки, відхід тредиційних медіамоделей, питання безпеки і приватності різних медіаплатформ. Медіа також стикаються із політичним тиском, тому для нас важливо підтримувати незалежні медіа. Однією із ключових рис медіа в Україні є розвиток розслідувальної журналістики. Ці журналісти роблять роботу, з якою не справляються правоохоронні органи України. Ми підтримуємо цей напрямок також. Як і вашу боротьбу із раком країни – корупцією”, - підкреслив голова представництва ЄС в Україні.

У VI Lviv Media Forum беруть участь близько 850 учасників. Головна тема найбільшої медійної події країни у 2018 році — “Коли все стає медіа”.

Читайте також: Мінгареллі сказав, як створити необхідну кількість робочих місць в Україні

На форумі відбуватимуться дискусії та презентації у рамках декількох тематичних потоків — діджітал, розслідування, контент, політика, монетизація. Серед новинок LMF-2017 — дискусії про футбольну журналістику, державні комунікації та панель про освітні та грантові можливості для медіа й журналістів.

VI Lviv Media Forum організований за підтримки Вишеградського Фонду, Національного Фонду на підтримку демократії NED, Представництва ЄС в Україні, Посольства США в Україні. Генеральний партнер — інвестиційна компанія Dragon Capital. Організатори — ГО “Львівський медіафорум” та Школа журналістики УКУ. Форум відбувається за сприяння Львівської міської ради.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-