Суд повернув Насірову паспорт та продовжив його обов’язки ще на два місяці

Суд повернув Насірову паспорт та продовжив його обов’язки ще на два місяці

Фото
Укрінформ
Суд продовжив обов’язки, покладені на колишнього голову Державної фіскальної служби Романа Насірова, повернув йому внутрішній паспорт і скасував арешт годинників дружини.

Відповідне клопотання обвинувачення в середу, 16 травня, розглядав Шевченківський районний суд Києва, повідомляє «Судовий репортер».

Як розповів адвокат екс-посадовця Любомир Дроздовський, обов’язки було продовжено ще на два місяці.

Відтак Насіров зобов’язаний носити електронний браслет, не відлучатись з Києва, здати закордонні паспорти, прибувати за викликом до слідчого, судді чи прокурора та повідомляти про зміну місця проживання.

Насіров з адвокатом Дроздовським
Насіров з адвокатом Дроздовським
Читайте також: На зачитування обвинувачення у справі Насірова знадобиться 2 роки — НАБУ

Дроздовський додав, що захист подавав клопотання про скасування обов’язків, але суд його не задовольнив.

Він також повідомив, що суд задовольнив два інших клопотання захисту: Насірову зобов’язали повернути внутрішній паспорт, який мали віддати ще в квітні та зняли арешт з годинників його дружини, які були вилучені під час обшуку.

За словами адвоката, внутрішній паспорт був вилучений під час обшуку як речовий доказ, а потім – переданий детективами до міграційної служби як документ, що дає право виїзду за кордон.

Адвокат Дорошенко

Адвокат Дорошенко

Як повідомляв Укрінформ, Насіров сам неодноразово заявляв про те, що готовий до захисту в суді та хоче якнайшвидшого розгляду його справи.

Екс-очільника ДФС звинувачують у зловживанні службовим становищем (ч. 2 ст. 364)  та службовому підробленні (ч. 1 ст. 366 КК). Насіров обвинувачується в тому, що в період 2015-2016 р.р. він незаконно дозволив компаніям нардепа-втікача Онищенка не сплачувати державі рентну плату за користування надрами. Ці дії Насірова завдали державі збитків на суму понад 2 млрд гривень.

Читайте також: Насіров через суд хоче повернутися у крісло голови ДФС

Під час одного із засідань після призначення розгляду справи Насірова по суті прокурор САП Андрій Перов зазначив, що, якщо б у суді було зачитало скорочену версію обвинувального акту, то це б зайняло 1-2 засідання.

Як відомо, у березні 2017 року Кабінет міністрів відсторонив Насірова від виконання обов'язків до закінчення розслідування Спеціалізованої антикорупційної прокуратури і Національного антикорупційного бюро. У тому ж березні 2017 року Кабінет міністрів поклав виконання обов'язків голови Державної фіскальної служби на заступника голови ДФС Мирослава Продана.

31 січня 2018 року Роман Насіров був звільнений з посади голови Державної фіскальної служби.

Сам же Насіров подав позов до суду, щоб відновитися на посаді. 

Фото: sud-report.org.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-