Насіров через суд хоче повернутися у крісло голови ДФС

Насіров через суд хоче повернутися у крісло голови ДФС

Укрінформ
Звільнений 31 січня 2018 року з посади голови Державної фіскальної служби Роман Насіров буде намагатися поновитися на посаді у судовому порядку. Відповідний позов Насірова зареєстровано в Окружному адміністративному суді міста Києва.

Про це повідомляє прес-служба суду.

"До Окружного адміністративного суду міста Києва надійшов позов від Романа Насірова до Кабінету міністрів України, другий відповідач – Державна фіскальна служба України. Позивач просить суд визнати протиправним та незаконним Розпорядження Кабміну від 31 січня 2018 року «Про звільнення Насірова Р.М. з посади голови Державної фіскальної служби України», а також просить поновити його на посаді голови ДФС", - йдеться в повідомленні.

Окрім цього, Насіров просить стягнути на його користь середній заробіток за час вимушеного прогулу.

Наразі судом розглядається питання про відкриття провадження в адміністративній справі.

Як повідомляв Укрінформ, у вересні 2015 року екс-голова Державної фіскальної служби Роман Насіров, який наразі перебуває під слідством, подав до Мінфіну пропозицію щодо звільнення заступника ДФС Костянтина Лікарчука начебто через підозру у корупції. Напередодні  Лікарчук звинуватив Насірова, що той начебто має у власності квартиру в Лондоні, за адресою Лаймхарбор, 3. Квартира не внесена в декларацію та коштує 100 тис. фунтів.

У вересні ж Лікарчук був звільнений з посади заступника голови Державної фіскальної служби.

У березні 2017 року Кабінет міністрів відсторонив Насірова від виконання обов'язків до закінчення розслідування Спеціалізованої антикорупційної прокуратури і Національного антикорупційного бюро. У тому ж березні 2017 року Кабінет міністрів поклав виконання обов'язків голови Державної фіскальної служби на заступника голови ДФС Мирослава Продана.  

Читайте також: Труханова захищатиме адвокат Насірова

31 січня 2018 року Роман Насіров був звільнений з посади голови Державної фіскальної служби.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-