В областях діятимуть мобільні групи з ліквідації заборгованості по аліментах

В областях діятимуть мобільні групи з ліквідації заборгованості по аліментах

Укрінформ
Мобільні групи з ліквідації заборгованості по аліментах проведуть контрольні перевірки у Тернопільській, Херсонській, Волинській, Закарпатській, Запорізькій, Харківській, Чернівецькій, Полтавській, Миколаївській, Чернігівській областях та в м. Києві.

Про це заявила заступник міністра юстиції Світлана Глущенко, інформує прес-служба Міністерства юстиції

«Мобільні групи з ліквідації заборгованості по аліментах з контрольними перевірками рушили по Україні. З 14 травня представники Міністерства юстиції України контрольні перевірки проведуть в Тернопільській, Херсонській, Волинській, Закарпатській та Запорізькій областях. З 21 травня мобільні групи працюватимуть у Харківській, Чернівецькій, Полтавській, Миколаївській, Чернігівській областях та в м. Києві», - розповіла Глущенко.

Вона зазначила, що з початку дії закону щодо посилення відповідальності за сплату аліментів обсяг стягнених коштів з боржників аліментів збільшився в декілька разів.

Так, в деяких регіонах сума сплати заборгованості з виплати аліментів зросла більш як у 15 разів. Зокрема, у Луганській області державним виконавцям вдалося стягнути понад 20 млн грн аліментів, що в 15,5 разів більше, ніж до початку дії закону. Також, наголосила заступник міністра, у Миколаївській області стягнено 33,5 млн грн (в 10 разів більше), у Рівненській - майже 30 млн грн (в 6 разів більше).

За словами Глущенко, лідерами зі стягнення боргів зі сплати аліментів після початку дії закону є: Дніпропетровська область із сумою стягнення 152,1 млн грн, Одеська - 103,6 млн грн та Полтавська - 73,6 млн грн.

«Такі показники свідчать, що закон працює і започатковані ним нововведення є дієвим мотиватором для недобросовісних батьків сплачувати аліменти на дитину», - наголосила заступник міністра юстиції.

Читайте також: Чоловік за один день сплатив понад 166 тисяч боргу з аліментів

Водночас, підкреслила Глущенко, Мін'юст продовжуватиме кампанію з посилення відповідальності за несплату аліментів. Зокрема, найближчим часом Верховною Радою буде прийнято другий пакет законодавчих новацій, які передбачають ще більше посилення тиску на неплатників аліментів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-