Чоловік за один день сплатив понад 166 тисяч боргу з аліментів

Чоловік за один день сплатив понад 166 тисяч боргу з аліментів

Укрінформ
На Миколаївщині чоловік за один день заплатив своїй дитині понад 166 тисяч гривень заборгованих аліментів, коли дізнався, що в нього можуть забрати водійське посвідчення і не пустити за кордон.

Про це на прес-конференції заявив начальник Головного територіального управління юстиції в Миколаївській області Роман Возняк, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Дуже приємний випадок стався в місті Первомайськ у перший тиждень дії пакета закону "Чужих дітей не буває". Чоловік виплатив в інтересах своєї дитини заборгованість із аліментів більше 166 тисяч гривень за один день. Це сталося після того, як він дізнався, що йому буде заборонено виїзд за кордон, користування водійським посвідченням і полювання", - повідомив Возняк.

За його словами, загалом з початку 2018 року в області стягнено 33,5 мільйона гривень заборгованості із аліментів, тоді як  за весь минулий рік ця цифра сягала 39 млн грн.

Читайте також: Мін'юст нарахував 207 тисяч злісних аліментників

Як уже повідомляв Укрінформ, 6 лютого 2018 року набрав чинності Закон України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення захисту права дитини на належне утримання шляхом вдосконалення порядку примусового стягнення заборгованості зі сплати аліментів".

Цей закон запроваджує новації, які посилюють відповідальність злісних неплатників, котрі мають заборгованість зі сплати аліментів понад 6 місяців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-