Мін'юст нарахував 207 тисяч злісних аліментників

Мін'юст нарахував 207 тисяч злісних аліментників

Укрінформ
На виконанні Державної виконавчої служби перебуває 207 тисяч проваджень про примусове стягнення аліментів з осіб, які понад 6 місяців їх не сплачують.

Про це поінформувала заступник міністра юстиції Світлана Глущенко, повідомляє прес-служба відомства.

«Наразі на виконанні Державної виконавчої служби перебуває 207 тисяч проваджень про примусове стягнення аліментів з осіб, які понад 6 місяців не сплачують аліменти. З них 86 тисяч проваджень - стосовно батьків, які більше року ігнорують обов'язок сплати аліментів», - зазначила Глущенко.

Вона нагадала, що 6 лютого 2018 року набув чинності закон щодо посилення відповідальності за несплату аліментів, який накладає на недобросовісних батьків низку обмежень, зокрема у праві виїзду за кордон, користування автомобілем та зброєю. Крім того,  законом впроваджується новий засіб впливу на боржників - виконання суспільно-корисних робіт.

Читайте також: Боротьба з неплатниками аліментів: порушено майже 3 тисячі кримінальних справ

Водночас заступник міністра зазначила, що робота Мін'юсту в напрямку посилення відповідальності батьків за несплату аліментів на законодавчому рівні триває і вже найближчим часом очікуються нові зміни у цій сфері. Зокрема, за участю народних депутатів Ірини Луценко та Андрія Іванчука підготовлений другий пакет законодавчих ініціатив, які запровадять ще жорсткіші засоби стимулювання батьків до сплати аліментів.

Раніше міністр юстиції Павло Петренко заявив, що другий пакет законодавчих ініціатив щодо посилення відповідальності за несплату аліментів, внесений до Верховної Ради у квітні, може бути ухвалений найближчими тижнями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-