Боротьба з неплатниками аліментів: порушено майже 3 тисячі кримінальних справ

Боротьба з неплатниками аліментів: порушено майже 3 тисячі кримінальних справ

Укрінформ
Національна поліція порушила 2987 кримінальних проваджень за ухилення від сплати аліментів за 4 місяці дії нового закону щодо посилення захисту права дитини на належне утримання.

Про це сказав міністр юстиції України Павло Петренко під час засідання штабу Мін'юсту з питань ліквідації заборгованості з виплат аліментів та зарплат, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Тільки за 4 місяці поточного року Національна поліція вже порушила 2987 кримінальних проваджень по статті злісне ухилення від сплати аліментів", - зазначив Петренко.

За його словами, торік за статтею 164 КК (відповідальність за ухилення від сплати аліментів) було винесено 755 судових вироків по всій країні і "фактично засуджено 512 осіб до кримінальної відповідальності".

Читайте також: Мін'юст пропонує не пускати на вибори злісних аліментників

Окрім того Петренко повідомив, що "уже складено понад 13 тисяч протоколів щодо направлення боржників, які мають борг по аліментах, на суспільно корисні роботи".

Він також зазначив, що за час дії закону до понад 119 тисяч боржників із аліментів застосовано обмеження у виїзді за кордон, полюванні, користуванні зброєю, керуванні транспортним засобами, полюванні.

Як повідомлялося, 6 лютого 2018 року набув чинності закон щодо посилення відповідальності за несплату аліментів. Відтоді державні виконавці стягнули понад 1 мільярд гривень аліментів. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-