Україна планує нові міжнародні проекти в Антарктиді

Україна планує нові міжнародні проекти в Антарктиді

Укрінформ
Україна планує провести переговори з представниками Франції, Туреччини та Норвегії щодо впровадження спільних проектів антарктичних досліджень.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства освіти і науки України.

"Україна планує провести переговори з представниками Франції, Туреччини та Норвегії щодо впровадження спільних проектів антарктичних досліджень. Відповідні зустрічі української делегації передбачені в межах 41-ї наради Договору про Антарктику, що триватиме 12-18 травня в Буенос-Айресі, Аргентина", - йдеться у повідомленні.

Так, під час заходу Україна також представить документ з власним баченням пріоритетних напрямів розвитку науки в Антарктиді, який увійде в основу концепції нової антарктичної програми.

Делегацію України очолив генеральний директор директорату науки МОН, представник уряду України в Секретаріаті Договору про Антарктику Дмитро Чеберкус.

Читайте також: Астрономи закликають повернути Плутону статус повноцінної планети

«Йдеться не лише про іміджевий захід, на якому Україна на рівні зі США, Австралією, Аргентиною, Британією, Францією формує політику на Антарктичному континенті. Це також виняткова нагода домовитися про започаткування нових проектів для наукових досліджень на крижаному континенті», – цитує Чеберкуса прес-служба МОН.

У відомстві додали, що за підсумками минулорічної наради Україні вдалося активізувати співпрацю зі США та Францією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-