Супрун - за розширення повноважень медсестер

Супрун - за розширення повноважень медсестер

Укрінформ
В.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун виступає за розширення повноважень медичних сестер та надання їм більших можливостей для розвитку.

Про це Супрун повідомила у Facebook.

"Ми хочемо, щоби трансформація системи охорони здоров'я дозволила підсилити наших медсестер та розкрити потенціал інституту медсестринства в Україні загалом. Зокрема поліпшити умови роботи, надати більше можливостей для розвитку та розширити повноваження", - написала в.о. міністра.

Читайте також: Декларація з лікарями: МОЗ заявляє про неприпустимість ультиматумів

Вона зазначила, що сьогодні - Всесвітній день медичної сестри. Свято припадає на день народження найвідомішої в світі сестри милосердя Флоренс Найтінгейл (12 травня 1820 – 13 серпня 1910). Її діяльність суттєво вплинула на ситуацію щодо належного догляду за пацієнтами та санітарним станом лікарень.

"Під час Кримської війни більше солдатів помирало від інфекцій, ніж від бойових травм. Найтінгейл і група медсестер почали першими впроваджувати прості норми громадського здоров'я у військовій лікарні, такі як миття рук та провітрювання приміщень. Ці зміни значно поліпшили санітарні умови, в яких знаходились поранені, та стали причиною зниження смертності майже на дві третини", - написала Супрун.

Пізніше Найтінгейл була нагороджена королевою Вікторією та отримала грошову винагороду за свої досягнення. Ці гроші вона вирішила інвестувати в будівництво лікарні Святого Томаса у Лондоні та першої у світі навчальної школи для медсестер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-