У Нацраді вирішують, що робити з

У Нацраді вирішують, що робити з "Інтером"

Укрінформ
У Нацраді з питань телебачення і радіомовлення триває нарада щодо ситуації, яка склалась у зв'язку з трансляцією "Інтером" 9 травня концерту "Победа. Одна на всех".

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив член Нацради Сергій Костинський.

"У нас відбувається нарада з цього приводу", - зазначив Костинський.

Регулятор має проаналізувати весь ефір "Інтера" за 9 травня на предмет можливих порушень законодавства.

Ймовірно, Нацрада має підготувати проект рішення щодо призначення позапланової перевірки "Інтера", опрацювавши результати моніторингу ефіру всіх загальнонаціональних мовників.

Найближче засідання Нацради заплановане на 11 травня.

Водночас відреагувати на дії "Інтера" від Нацради вимагають і народні депутати України, зокрема Голова комітету Верховної Ради у закордонних справах Ганна Гопко.  

Так, у своєму дописі на Facebook Гопко просить Нацраду та особисто її голову Юрія Артеменка вжити "всіх можливих заходів для припинення антиукраїнської пропаганди в телеефірі", а також надати інформацію щодо того, чи здійснювався Нацрадою моніторинг мовлення телеканалу "Інтер" 9 травня 2018 року, яких дієвих заходів планує вжити Нацрада для припинення антиукраїнської діяльності телеканалу "Інтер", чи зверталася або планує звертатися Нацрада для допомоги у вирішення цієї проблеми до інших органів влади, зокрема до СБУ, Генеральної прокуратури, Українського інституту національної пам'яті.

Окрім того, нардепа цікавить, які невідкладні законодавчі зміни потрібні Нацраді для надійного захисту українського телерадіопростору, а також для припинення мовлення загальнодержавних, регіональних і місцевих телеканалів, що здійснюють антиукраїнську пропаганду, для посилення дієвості санкцій за порушення законодавства, для припинення мовлення російських телеканалів на території України, зокрема в готелях, закладах харчування, а також для припинення демонстрації фільмів та програм російського виробництва.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні 9 травня в мережі опублікували відео з фрагментами концерту "Победа. Одна на всех", який телеканал "Інтер" підготував до Дня Перемоги.

У ролику ведучий заходу Андрій Доманський з-поміж іншого закликає не дозволяти, "щоб вулиці наших міст називали іменами фашистських злочинців, а їхні портрети безкарно проносили під час факельних маршів у нашій столиці".

Читайте також: Нацкорпус обіцяє влаштувати "цікаве життя" "Інтеру"

У коментарі Укрінформу перший заступник голови Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Ольга Герасим'юк заявила, що регулятор негайно відреагує на висловлювання ведучих телеканалу, якщо ці репліки пройдуть в ефірі.

Уранці 9 травня активісти "Національного корпусу" прийшли під будівлю телеканалу "Інтер" з вимогою, щоб з вечірнього концерту були вилучені пропагандистські заяви, озвучені ведучими концерту. Також вони заявили, що вимагають позбавити канал ліцензії.

Водночас близько півсотні активістів всеукраїнської громадсько-політичної організації "Вільні люди" пікетували офіс "Національних інформаційних систем" по вулиці Щусєва, 26 із вимогою скасувати трансляцію концерту.

Однак увечері 9 травня "Інтер" все ж показав концерт "Победа. Одна на всех", не вирізавши скандальні слова ведучого. У зв'язку з цим представники "Нацкорпусу" заявили про намір 10 травня пікетувати будинок одного з власників "Інтера" Сергія Льовочкіна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-