Новинський їздив до Варшави агітувати проти української автокефалії - ІС

Новинський їздив до Варшави агітувати проти української автокефалії - ІС

Укрінформ
Народний депутат від "Опозиційного блоку" Вадим Новинський їздив до Варшави на зустріч з єпископом Польської автокефальної православної церкви митрополитом Савою, аби агітувати проти надання автокефалії УПЦ.

Про це заявив керівник групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук, повідомляє сайт "ІС".

"За даними "ІС", 4 травня у Варшаві перебував народний депутат України В.Новинський, який у контексті поставленого з Москви завдання створення «ініціативної групи» щодо блокування надання автокефалії Українській церкві зустрічався з єпископом Польської автокефальної православної церкви митрополитом Савою (митрополит Варшавський). Останній продовжує зберігати проукраїнську позицію (із 2008 року - почесний доктор богослов'я Київської духовної академії)", - підкреслив Тимчук.

За його даними, разом із Новинським, як і під час його нещодавнього візиту в Стамбул, до Польщі прибули керуючий справами УПЦ МП митрополит Антоній та інші представники, в т.лму числі заступник голови відділу зовнішніх відносин УПЦ МП протоієрей Микола Данилевич.

Читайте також: Патріарх Варфоломій поскаржився Супрун на тиск противників української автокефалії

"Завданням делегації було переконати митрополита Варшавського у недоцільності надання автокефалії Українській церкві. Також обговорювалося прибуття 19-20 травня до Варшави делегації Константинопольського патріархату", - додав Тимчук.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-