Патріарх Варфоломій поскаржився Супрун на тиск противників української автокефалії

Патріарх Варфоломій поскаржився Супрун на тиск противників української автокефалії

Укрінформ
Вселенський патріарх Варфоломій І відчуває тиск від противників ідеї автокефалії УПЦ.

Про це написала у Twitter в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун. Вона несподівано зустріла Варфоломія І в аеропорту Ататюрк у Стамбулі і поспілкувалася з ним.

"Подякувала за підтримку українського народу. Він розповів про тиск, який відчуває від противників ідеї автокефалії української православної церкви. Втім, це не завадить прийняти правильне рішення", – написала Супрун.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Петро Порошенко 17 квітня заявив, що підготував звернення до Вселенського патріарха із проханням видати томос щодо автокефалії православної церкви в Україні.

18 квітня глава держави також офіційно прийняв від ієрархів УПЦ КП та УАПЦ звернення для передачі Вселенському патріарху Варфоломію про надання українській церкві томосу про автокефалію з підписами усіх архієреїв, які підтримали це рішення.

Читайте також: Рівненські депутати підготували звернення до Варфоломія щодо автокефалії

Крім того, Верховна Рада 19 квітня ухвалила постанову про підтримку звернення Президента України до Вселенського патріарха Варфоломія щодо створення Єдиної помісної української православної церкви.

22 квітня Порошенко повідомив про передачу відповідних звернень Вселенському патріархату і початок процедур, необхідних для надання автокефалії Українській православній церкві. 

Фото: twitter.com/usuprun

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-