Суд продовжив арешт Рубана ще на два місяці

Суд продовжив арешт Рубана ще на два місяці

Укрінформ
Шевченківський райсуд Києва задовольнив клопотання прокуратури щодо продовження на 60 діб запобіжного заходу керівнику організації "Офіцерський корпус" Володимиру Рубану, підозрюваного в підготовці терактів.

Відповідне рішення оголосив головуючий суддя у справі Павло Слободянюк під час засідання 4 травня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Рубан перебуватиме під вартою до 2 липня без можливості внесення застави.

Його адвокат заявив про намір оскаржувати це рішення суду.

Як повідомляв Укрінформ, Рубан був затриманий 8 березня під час перетину лінії розмежування на Донбасі в контрольному пункті в'їзду та виїзду "Майорськ" під час спроби ввезти з тимчасово окупованої території арсенал зброї.

Суд 9 березня обрав Рубану запобіжний захід у вигляді тримання під вартою 2 місяці без права внесення застави.

Читайте також: Савченко та Рубан відмовляються давати свідчення слідству - СБУ

Рубан підозрюється у змові з метою захоплення державної влади (ч. 1 ст. 109 Кримінального кодексу), готуванні до вчинення дій з метою насильницького повалення конституційного ладу та захоплення державної влади (ч. 1 ст. 14, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 109).

Також Рубана підозрюють у підготовці до посягання на життя державних та громадських діячів за попередньою змовою осіб (ч. 1 ст. 14, ч. 2 ст. 28, ст. 112), підготовці до теракту (ч. 1 ст. 14, ч. 3 ст. 258), сприянні терористичній організації ДНР (ч.1 ст. 258-3) та незаконному поводженню зі зброєю за попередньою змовою осіб (ч.2 ст. 28, ч. 1 ст. 263).

За даними слідства, разом із Рубаном теракти в Україні готувала і народний депутат Надія Савченко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-