Савченко та Рубан відмовляються давати свідчення слідству - СБУ

Савченко та Рубан відмовляються давати свідчення слідству - СБУ

Укрінформ
Надія Савченко та Володимир Рубан відмовляються давати свідчення слідству.

Про це повідомляє Служба безпеки України на своїй сторінці у Facebook.

"Проводяться необхідні слідчі (розшукові) дії, спрямовані на швидке, повне та неупереджене дослідження всіх обставин вчинення кримінальних правопорушень, з’ясування ступеня участі та вини кожного співучасника. Зокрема, проводяться допити підозрюваних за обставинами оголошеної їм підозри. На даний час фігуранти справи, користуючись своїми процесуальними правами, відмовляються від дачі показань слідству", - йдеться у повідомленні. 

Наразі слідством серед іншого призначено та проводиться тринадцять експертних досліджень зброї, боєприпасів, вибухових речовин, відео- та аудіоматеріалів, виступів і публічних закликів, зокрема й комісійна судово-психологічна експертиза щодо перевірки правдивості показань Надії Савченко.

 Проведено допити свідків, які повідомили важливі фактичні дані про обставини, що є предметом дослідження у даному провадженні. 

В СБУ повідомили, що також здійснюється огляд та аналіз документів і предметів, вилучених за місцями проживання та роботи Рубана та Савченко, перевіряється причетність до злочинів інших осіб. Комплекс запланованих слідчих (розшукових) дій триває. 

Водночас, СБУ наголошує, що усі офіційні матеріали у цій справі, згідно зі ст. 222 Кримінального процесуального кодексу України, можуть бути оприлюднені виключно із дозволу слідчого.

Органами досудового розслідування та прокуратури з урахуванням складності кримінального провадження, обсягу та специфіки процесуальних дій у ньому, а також поведінки учасників кримінального провадження, планується закінчення досудового розслідування у розумні стислі терміни.

Читайте також: Перевірку Савченко на поліграфі перервали через проблеми зі здоров'ям - сестра

Як відомо, 22 березня Верховна Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата Надії Савченко. Їй інкримінують вчинення дій з метою насильницького повалення конституційного ладу та захоплення державної влади, посягання на життя державного чи громадського діяча, готування до терористичного акту, сприяння терористичній організації та незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами і вибуховими речовинами. Крім того, її підозрюють у спільній з затриманим раніше Володимиром Рубаном підготовці замаху на Президента України Петра Порошенка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-