Для 60% переселенок адресна допомога є основним джерелом доходу

Для 60% переселенок адресна допомога є основним джерелом доходу

Дослідження
Укрінформ
Для більшої частини жінок із числа внутрішньо переміщених осіб адресна допомога є основним джерелом доходу.

Про це повідомила розробник гендерного аналізу «Стан дотримання прав ВПО: гендерний зріз» Марта Чумало під час його презентації, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«В результаті моніторингу ми побачили, що жінки-ВПО значно більше відчувають брак коштів, вони змушені постійно заощаджувати та потребують підтримки держави. Так, 27,5% опитаних жінок заявили, що змушені заощаджувати на харчуванні. При цьому для 60,5% опитаних жінок адресна допомога ВПО є основним джерелом доходу», - зазначила вона.

Експерт зауважила, що 43% жінок і 34,3% чоловіків вказали своє економічне та соціальне становище як "сім’я у складних життєвих обставинах". При цьому 19% опитаних жінок-ВПО заявили, що мають малозабезпечену родину, в той час як серед чоловіків таку відповідь обрали 10,1% опитаних.

Читайте також: В Україні на обліку перебувають понад 1,5 мільйона переселенців

«Буквально минулого року Україна звітувала у комітеті ООН з приводу виконання конвенції щодо виконання ліквідації усіх форм дискримінації проти жінок. В контексті цього звіту Україна вже отримала рекомендації, і, власне кажучи, особливу увагу комітету присвячено окремим блоком правам жінок, які належать до уразливих категорій. Зазвичай до цих уразливих категорій належали жінки з інвалідністю, жінки, що самостійно виховують дітей, представниці певних національних меншин. І через окупацію Криму, події на сході України з’явилась нова категорія жінок - з числа внутрішньо переміщених осіб, яких ми відносимо до уразливої категорії», - зазначила представник омбудсмена з питань дотримання прав дитини, недискримінації та гендерної рівності Аксана Філіпішина.

Опитування проводилось Українським інститутом соціальних досліджень ім.Олександра Яременка з 27 вересня по 24 жовтня 2017 року в 24-х областях України та місті Києві. Всього опитано 2002 респонденти шляхом індивідуального інтерв’ю «віч-на-віч». Аналіз підготовлено за підтримки Програми розвитку ООН в Україні та МЗС Данії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-