США продовжать співпрацю з Україною в подоланні наслідків Чорнобиля

США продовжать співпрацю з Україною в подоланні наслідків Чорнобиля

Укрінформ
Сполучені Штати налаштовані на продовження співробітництва з українськими та міжнародними партнерами у програмах поліпшення умов проживання людей в регіонах, постраждалих від вибуху на Чорнобильській АЕС у 1986 році.

Про це заявив у четвер під час засідання Постійної ради ОБСЄ у Відні тимчасово повірений у справах США при ОБСЄ Гаррі Кеміен, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ми з нетерпінням чекаємо продовження нашої роботи з Урядом України і нашими міжнародними партнерами над поліпшенням умов життя українських громадян, які проживають в тому районі, а також всіх постраждалих мешканців України й Білорусі",- наголосив американський дипломат.

Читайте також: Президент вручив нагороди героям-ліквідаторам та працівникам ЧАЕС

Вшановуючи 32-ту річницю катастрофи на Чорнобильській атомній електростанції, представник США відзначив прогрес у завершенні будівництва нового саркофага над зруйнованим реактором.

"Ця конструкція призначена для захисту навколишнього середовища протягом наступних ста років і створення умов для безпечного очищення Чорнобиля", - зауважив представник США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-